2
3
4
7
8

Vizitka

Zavod za razvoj in promocijo športa, kulture in turizma

Institute for the Development and Promotion of sports, culture and tourism

 Naslov: OF 11, 6000 Koper, Slovenija

Telefon: +386 (0)41 40 41 34

Matična številka: 6361722000

Davčna številka: SI 86575384

TRR: SI56 1010 0005 1873 946, BANKA KOPER d.d.

Odgovorna oseba: Nedjan Kastelic

E-naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.  

  

Naključna slika

Jamsko potapljanje (speleosub)

Jamsko potapljanje po svoji zahtevnosti priprave na potop, okolja v katerem se izvaja in nevarnosti, ki prežijo na jamskega potapljača sodi v sam vrh potapljaških veščin in potapljaških izzivov. S komercializacijo tako imenovanih sistemov na zaprti in pol-zaprti krog ( rebreather ) se je sama izvedba potopa s stališča avtonomije zelo poenostavila in podaljšala, tako, da so danes bistveno daljši in globlji potopi v jame bistveno lažje izvedljivi kot v preteklosti, ko se je potapljalo izključno na način odprtega sistema ( klasični regulator). Seveda je nevarnost potapljanja v jame še vedno in še kako prisotna in zahteva od potapljača, da vloži v izvedbo potopa svoj maksimum znanja, fizične moči in volje.

V naši šoli REX MARIS poučujemo jamsko potaplljanje na klasični način z uporabo odprtega sistema ( regulator ) in po dveh sorodnih didaktikah CMAS in TSA. Stopnje, ki jih na tečajih dosežejo tečajniki in čez katere mora vsak tečajnik so tesno vezane osnovno potapljaško izobrazbo ( min. CMAS P3 ) in  na tehnično potapljanje in zato mora vsak jamski potapljač, ki se želi potopiti v večje globine od 40 m, biti tudi tehnični potapljač, kar pa ne velja za prvi nivo CAVERN DIVER, ki je športno/rekreativnega značaja in potemtakem omejen z globino in svetlobo.

Nivoji Izobraževanja jamskega potapljača :

CAVERN DIVER (SVETLA CONA - vedno viden izhod )

 

CAVE DIVER ( brez sump divinga )

 

FULL CAVE DIVER ( Jamski potapljač brez omejitev )

 

Prijave in informacije: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. , Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. , Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

DARILNI BON!

Potapljaška šola REX MARIS nudi nakup Darilnih bonov s katerimi lahko obdarujete svoje najdražje, prijatelje ali znance z novo adrenalinsko izkušnjo.
Darilne bone nudimo tudi organizatorjem srečelovov in drugih nagradnih iger.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Vse pravice pridrzane - REX MARIS. ADMIN